« van 2 »

Puur & eerlijk portret – ‘Meet Me’

Als mensen bij mij komen voor een portretfoto hebben ze vaak al een idee hoe ze willen overkomen op de foto. Voor een zakelijk portret zijn ze op zoek naar een open en professionele uitstraling, terwijl de foto’s van de kleinkinderen juist iets spontaans en vrolijks mogen hebben. Wanneer je kiest voor een ‘puur en eerlijk portret’ is dat net even anders.

De opzet van dit type portret is vooral om een gevoel of emotie in de foto te leggen, een foto te maken zonder maskers en opsmuk. Eerder puur en kwetsbaar. De foto kan je nieuwsgierig maken naar de persoon die erop staat, hij geeft niet meteen alles prijs.

Mijn interesse voor deze vorm van portretfotografie, is ontstaan tijdens mijn vrij werk project ‘Meet Me’

Het project ‘Meet Me’ is ontstaan vanuit mijn behoefte om mensen op een ‘eerlijke en pure manier’ te fotograferen. Ontdaan van elk masker of houding.

Het zijn indringende portretfoto’s van gewone alledaagse mensen die ik ergens op straat tegenkom en meestal geen ervaring hebben met model zitten in een studio. Vaak maak ik de foto’s in zwart-wit, zodat niets in het beeld afleidt van de blik van de persoon op de foto, en deze helemaal centraal staat.

Wil jij ook een ‘eerlijk en puur portret’ van jezelf, je kinderen of als cadeau voor iemand anders? Neem gerust contact met mij op voor een afspraak of een vrijblijvende prijsopgave.

In mijn blogartikel ‘Een puur en eerlijk’ portret, wat is dat nou eigenlijk’ geef ik wat meer informatie over dit type portretfoto’s.