« van 2 »

Redactioneel portret

Redactionele portretten worden meestal op locatie gemaakt -vaak tegen een zakelijke achtergrond- en zijn bedoeld ter ondersteuning van een tekst of artikel. Je vind ze vooral terug in tijdschriften, magazines, persberichten en jaarverslagen. Ze zijn bedoeld om in samenwerking met de tekst, een verhaal te vertellen. Dit in tegenstelling tot reclamefotografie waarbij het eerder de bedoeling is om de identiteit van een product in beeld te brengen.

Dat dit om krachtige beelden gaat, die de tekst ondersteunen, mag duidelijk zijn. Opdrachtgevers voor redactionele portretfotografie zijn veelal de redacties van een krant, magazine of vakblad, maar ook tekst- en reclamebureau’s hebben soms behoefte aan redactionele beelden die passen bij een flyer, folder of website.

Redactionele fotografie vraagt vaak om een snelle levering. Om een vlotte selectie mogelijk te maken worden de beelden meestal dezelfde dag nog op de eigen server aangeboden. Via een eenvoudig selectieformulier kunnen de juiste foto’s voor bij het artikel of persbericht snel geselecteerd en geleverd worden.

Ben je op zoek naar creatieve, krachtige portretten voor tijdschrift, vakblad of andere communicatie uiting? Neem dan gerust contact met mij op voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.