Ik werd benaderd door de gemeente Doesburg met de vraag of ik dit maal de foto’s van het nieuw gevormde college van burgemeester en wethouders zou willen maken. Een erg leuke opdracht voor een fotograaf als ik, met een grote voorliefde voor het maken van portretten. Het was de bedoeling om een aantal groepsfoto’s langs de IJsselkade te maken, met wat herkenbare elementen van Doesburg in het beeld verwerkt. Daarnaast wilde men graag een mooi studioportret van iedereen en wat ‘losse’ portretfoto’s, zodat men voor de komende tijd voldoende promotiemateriaal zou hebben .

Een dag voor de fotoshoot ben ik met mijn camera op pad gegaan om wat fotogenieke plekjes te spotten voor een groepsfoto. Het leek me mooi om de brug van Doesburg op de achtergrond te zetten. Omdat de groepsfoto’s ’s morgens om 09.00h zouden plaatsvinden, hoopte ik dat de zon op de juiste plek zou staan, zodat de brug mooi uit zou komen op de foto. Gelukkig was dat het geval.

Om het de rest van de dag voor iedereen praktisch te houden om op de foto te gaan, had ik mijn mobiele studio opgebouwd in de hal van het stadhuis. Hier was voldoende ruimte om mijn foto-achtergrond en studiolampen neer te zetten. Daarnaast had ik een mooie gang met glazen wand gespot, die uitkwam op de hal, zodat we daar de wat lossere foto’s zouden kunnen maken.

opstelling studio in het gemeentehuis van Doesburg
Studio-opstelling in het gemeentehuis.

 

 

 

 

 

 

 

Op de shootdag zelf waaide het best hard. Daardoor waren niet alle groepsfoto’s meteen raak (haren waaiden in het gezicht) en moesten we per locatie wat ruimer de tijd nemen. Gelukkig leed de stemming hier niet onder en volgde iedereen gewillig mijn aanwijzingen op. Ook ’s middags in het stadhuis met het maken van de individuele portretten, kreeg ik ruim de tijd om iedereen er goed op te zetten en ontstond er een leuke, creatieve samenwerking.

De foto’s zijn m.i.z. erg geslaagd en geven voor de komende 4 jaar weer een persoonlijk gezicht aan het college van Doesburg.

 

college van de gemeente gefotografeerd voor de IJssel brug Doesburg

 

portret college van de gemeente Doesburg

 

wethouder Peter van het college Doesburg

 

wethouder Ellen van het college Doesburg

 

Portret van Loes burgemeester van Doesburg

 

gemeentesecretaris van gemeente Doesburg

 

wethouder Birgit van het college Doesburg

 

wethouder Peter van het college Doesburg in het gemeentehuis gefotografeerd