Op instagram kwam ik regelmatig foto’s tegen van ontwerpster Saskia ter Welle. Saskia combineert haar kledingontwerpen met prachtige, haute couture borduurtechnieken, en omdat haar atelier zich in Doesburg bevindt, lag een samenwerking met haar natuurlijk een keer voor de hand.

Mijn idee was om een kraagje dat door haar ontworpen is, te fotograferen op een model, in een ‘fashionachtige’ studiosetting. Als model voor dit project leek Rianne mij erg geschikt, en gelukkig was zij meteen enthousiast om hieraan mee te meewerken.  De styling van het geheel werd -in overleg met de rest van het team-  verzorgd door 3 stagiaires van Saskia en voor de professionele visagie stond Charlotte Straalman garant.

De samenwerking met het hele team was fantastisch, wat resulteerde in een grote hoeveelheid prachtige foto’s. Aan mij als fotograaf de taak om hieruit een evenwichtige selectie te maken, en ik moet zeggen dat ik het lastig kiezen vond. Rianne is een topper, en bijna elke foto waar ze opstaat heeft wel iets speciaals.

Uiteindelijk heb ik een mooie serie kunnen samenstellen, waarvan je hier het resultaat ziet. De foto’s zijn gepresenteerd in een magazineachtige stijl, waarbij de foto’s lezen als een spread (dus een pagina links en rechts van een magazine).

 

fashion portret van model met een broderie d'art kraagje
Black & White | Broderie d’Art frontcover.

 

fashion portret van model in een zwarte jurk met een broderie d'art kraagje
Black & White | Broderie d’Art page 1-2.

 

fashion portret van model Rianne in een zwarte jurk met een broderie d'art kraagje
Black & White | Broderie d’Art page 3-4.

 

fashion portret van model in een zwarte jurk met een broderie d'art kraagje
Black & White | Broderie d’Art page 5-6.

 

fashion portret van model Rianne in een zwarte jurk met een broderie d'art kraagje
Black & White | Broderie d’Art page 7-8.

 

fashion portret van Riannemet een broderie d'art kraagje
Black & White | Broderie d’Art backcover.