Onlangs bezocht ik het Rembrandthuis in Amsterdam en raakte daar geboeid door de werken en het leven van Rembrandt van Rijn. Nou heeft de schilderkunst van ‘de oude meesters’ altijd wel mijn interesse gehad, en laat ik me in mijn fotografie graag inspireren door de manier waarop zij het licht wisten ’te vangen’ in hun schilderijen. Bij thuiskomst bedacht ik me dat het leuk zou zijn om met de inspiratie die ik had opgedaan iets te doen en een portretfoto te maken in de stijl van de 17e eeuwse schilderkunst. Deze ‘Rembrandtfoto’ moest geen kopie worden van een bestaand schilderij, maar een eigentijdse portretfoto die de sfeer uitademt van een schilderij uit die tijd.

Na op zoek te zijn gegaan naar kleding en een middeleeuwse kraag, heb ik Inez gevraagd of zij model voor mij wilde staan. De fotoshoot zelf hebben we gehouden in het Arsenaal in Doesburg waar voldoende mooie ruimtes zijn die qua sfeer prima passen bij een dergelijke Rembrandtfoto.

Spreekt de stijl van deze Rembrandtfoto je aan en wil je zelf ook een portret in Rembrandtstijl? Neem dan gerust contact met mij op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

 

Portret van Inez gemaakt in de stijl van de oude meesters
Portret gemaakt in de stijl van de oude meesters door Robbin van Turnhout Fotografie.

 

Ingelijst portret van Inez in de stijl van de oude meesters
Model Inez met naast haar het 17e eeuwse portret dat ik van haar gemaakt heb.