De IJsselkade in Zutphen leent zich uitstekend voor het maken van een panoramafoto. Een panoramafoto bestaat uit meerdere foto’s die door middel van speciale software (in dit geval Photoshop) aan elkaar ‘gestitched’ worden. De software gaat op zoek naar overeenkomsten in aangrenzende foto’s die elkaar enigszins overlappen, en plakt deze naadloos aan elkaar. In dit geval heb ik vanaf statief 11 foto’s gemaakt die samengesteld zijn tot één breed panorama.

Zowel het panorama bij nacht als het panorama bij dag zijn gemaakt vanaf de Kanonsdijk in de wijk de Hoven. Aangezien het hoog water was, vormen zich mooie spiegelingen in het water. Voor de liefhebbers: de foto’s zijn genomen met een Canon 5D Mark II en de Canon EF 24-105 L IS USM lens.

 

winters panorama IJsselkade Zutphen
Panorama IJsselkade Zutphen bij dag. (45mm f/16 1s iso 100)

 

nachtelijk panorama IJsselkade Zutphen
Panorama IJsselkade Zutphen bij nacht. (105mm f/16 10s iso 1250)