Als trouwfotograaf ben ik altijd geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en trends op trouwgebied. Samen met collega-fotograaf Bas Weetink ben ik dit weekend naar Amsterdam afgereisd om daar de grootste beurs te bezoeken die er op dat gebied in Nederland is: De Love & Marriage beurs. Natuurlijk waren wij als fotograaf vooral nieuwsgierig naar hoe collega’s zich presenteerden op de bruidsmarkt.

Aan collega fotografen geen gebrek, maar zodra sommigen in de gaten hadden dat wij zelf ook bruiloften fotografeerden, waren ze toch minder enthousiast om hun verhaal te doen. Jammer, want ik denk dat we elkaar juist kunnen inspireren, wat de kwaliteit van bruidsfotografie in het algemeen ten goede komt. Gelukkig waren er ook collega’s die ons uitgebreid te woord stonden en ons een kijkje in hun fotografie-keuken gunden.

Wat me vooral opviel was de kwaliteit van de trouwalbums die sommigen aanboden. Deze lag over het geheel genomen hoog. Er is de laatste jaren veel verbeterd op dit gebied en de lay-flat bindtechniek (foto’s lopen naadloos door over twee pagina’s) is gemeengoed geworden.

Op de catwalk werd een modeshow opgevoerd waarin de laatste trends op bruidsmode gebied getoond werden. ‘Saxwiththedj’ zorgde hierbij voor de muzikale omlijsting met een spetterend optreden. Hieronder enkele foto’s die ik hiervan geschoten heb.

 

saxwiththedj, love and marriage beurs

 

catwalk, trouwjurk, love and marriage beurs

 

saxwiththedj, love and marriage beurs, optreden

 

saxwiththedj, love and marriage beurs, optreden

 

catwalk, trouwjurk, love and marriage beurs

 

bruid, bruidegom, love and marriage beurs