Op zaterdag 13 december bestond bakkerij de Driekant in Zutphen 18 jaar. Om dit te vieren werd er een proeverij gehouden waarbij men volop kon proeven van diverse soorten kerst- en oudejaarsproducten uit eigen bakkerij. Ook was er deze dag de gelegenheid om een kijkje te nemen in de bakkerij, en de ovens en machines van dichtbij te bekijken.
Mij was gevraagd om deze dag foto’s te maken van de diverse soorten kerststollen, kerstkransen en amandelstaven. Natuurlijk werden, met het oog op het naderende oud en nieuw, de oliebollen en appelbeignets niet vergeten.

Voor de fotografie heb ik naast een aantal foto’s waarin het product centraal staat (foto’s tegen een neutrale witte achtergrond), ook sfeerfoto’s gemaakt waarbij de omgeving extra context geeft aan de foto. Hier enkele resultaten van deze dag. (Voor de liefhebbers: de gebruikte lens is een Sigma 50mm F/2.8 EX DG Macro lens; camera Canon 5D Mark II)

 

kerstkrans met chocolade van de Driekant Zutphen

 

amandelstaaf met spijs van de Driekant Zutphen

 

oliebollen met poedersuiker van de Driekant Zutphen

kerststol met spijs van de Driekant Zutphen